یکشنبه 3 حمل 1404 برابر با Sunday, 23 March , 2025

حسین روزبه: ظرفیت جامعه نخبگانی افغانستان در حوزه فناوری بسیار قابل اتکا است

حسین روزبه، ریاست سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان بینان ریاست جمهوری، در حاشیه برگزاری همایش، برگزاری نخستین همایش نخبگان علمی فرهنگی افغانستان را پاسخ به یک نیاز قدیمی دانست و گفت که ظرفیت علمی فناوری نخبگان افغانستانی و دانشجویان افغانستانی که در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند یک ظرفیت به شدت قابل اتکاست.
حسین روزبه: ظرفیت جامعه نخبگانی افغانستان در حوزه فناوری بسیار قابل اتکا است

حسین روزبه، رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، در حاشیه این رویداد با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های دانشی، پژوهشی، نوآوری و فناوری نخبگان افغانستانی مقیم ایران عنوان کرد: نخستین گردهمایی نخبگان افغانستانی گامی در راستای شناخت و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های علمی و وضعیت فناوری دانشجویان و نخبگان افغانستانی مقیم ایران است. این ظرفیت به شدت قابل اتکاست سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، تلاش می‌کند تا این ظرفیت را به بهترین نحو و در راستای توسعه علمی و فناوری کشور استفاده کند.

وی با بیان این‌که، برگزار نشدن چنین همایشی به مدت بیش از چهار دهه، ناشی از یک ضعف و غفلت تاریخی است، ادامه داد: امروز در صدد جبران این ضعف، به دنبال این هستیم که زیست‌بومی مشترک و تعاملی برای همکاری‌های علمی و فناورانه را با همکاری نخبگان و اندیشمندان افغانستانی بنا کنیم.

روزبه، این همایش را فرصتی برای همکاری‌های فناورانه و نوآورانه میان نخبگان ایرانی و افغانستانی ارزیابی کرد و گفت: در قالب این فضای تعامل، امید داریم که نوآوران و فناوران دو کشور بتوانند همکاری‌هایی را در زمینه‌های مختلف شکل بدهند. تلاش داریم این فضای تعامل و گفت‌وگو هموار باشد و از نظرات و ظرفیت‌های نخبگان افغانستانی، در جهت پیشرفت در مسیر علمی و فناوری دو کشور بهره ببریم.

دبیر «نخستین همایش نخبگان افغانستانی»، با بیان این‌که نخبگان افغانستانی در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند از تسهیلات در نظر گرفته شده برای این شرکت‌ها بهره ببرند، ادامه داد: اگر شرکت‌های تأسیس شده توسط نخبگان افغانستانی بتوانند استانداردها و معیارهای دانش‌بنیانی را کسب کنند، از حمایت‌های پیش‌بینی شده برای این کسب‌وکارها برخوردار خواهند شد و این مسیر، برای آنان همچون سایر هموطنان ما هموار است.

وی با اشاره به زیست‌بوم منحصربه‌فرد فناوری ایران گفت: آمادگی داریم تجربیات این زیست‌بوم را در اختیار نخبگان افغانستانی قرار دهیم تا بتوانند آینده فناورانه و نوآورانه خودشان را بسازند؛ آینده‌ای که سرشار از صلح، دوستی، پیشرفت و درخور ملت ریشه‌دار و توانمند افغانستان است.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، در ادامه افزود: دولت چهاردهم تعامل با همسایگان را در دستور کار قرار داده است و بخشی از این تعامل بر مبنای توان فناوری جمهوری اسلامی قرار داده شده است. در همین راستا، تعامل فناورانه و نوآورانه با کشور افغانستان در دستور کار قرار دارد.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=9676
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x