به گزارش خبرگزاری مهاجر، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در نخستین همایش نخبگان افغانستانی در تهران با تأکید بر پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی ایران و افغانستان، از حمایتهای گسترده علمی و فناورانه برای نخبگان این کشور خبر داد.
وی در این سخنرانی با اشاره به اشتراکات زبانی، تاریخی و فرهنگی دو ملت، تأکید کرد: ما ملتی هستیم که دارای ریشههای یکسانیم. مرزها تنها خطوطی بر نقشهاند، اما آنچه ما را پیوند میدهد، قرنها در جان و روح ما حک شده است.
افشین ضمن اشاره به سیاستهای حمایتی ایران در قبال مهاجران افغانستانی، از جمله دستور رهبر معظم انقلاب برای تحصیل کودکان افغانستانی در مدارس ایران، خاطرنشان کرد: این رویکرد نه از روی ترحم، بلکه از روی شناخت و همسرنوشتی است. امروز دیگر سخن از مدارس نیست، بلکه از دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و پروژههای فناورانهای است که ایران و افغانستان را به یک اکوسیستم علمی مشترک تبدیل خواهد کرد.
وی افزود: دانشگاههای ایران به روی نخبگان افغانستانی گشوده شده است و شرکتهای دانشبنیان افغانستانی میتوانند در ایران ثبت شوند، توسعه یابند و سرمایه جذب کنند. ما این مسیر را برای شما هموار خواهیم کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تأکید کرد: مأموریت اصلی وی حمایت از نخبگان ایرانی است، اما در عین حال پیشرفت علمی بدون تعاملات بینالمللی و همافزایی با دیگر نخبگان ممکن نیست. وی افغانستان را نه فقط یک همسایه، بلکه یک فرصت برای ساختن یک اکوسیستم علمی و فناوری مشترک دانست.
در پایان، افشین با دعوت از نخبگان برای همکاری در مسیر توسعه علمی و فناوری، تصریح کرد: «ایران خانه شماست، اما نه فقط برای زندگی، بلکه برای ساختن آیندهای که با دانش و فناوری تعریف میشود. بیایید این آینده را با هم بسازیم.»
گفتنی است که اولین همایش نخبگان افغانستانی در روزهای ۲۷ و ۲۸ بهمن از سوی معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شده است.
این گردهمایی به ابتکار سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ایران و با هدف تبادل ایدههای نوآورانه، تبیین راهکارهای علمی و ایجاد بستر تعامل میان نخبگان افغانستانی و شرکتهای دانش بنیان ایران، در محورهای صنعت، نوآوری، فرهنگ و هنر، علوم اسلامی، کارآفرینی، پزشکی، ادبیات و قرآن پژوهی برگزار شده است.
دست اندرکاران این همایش بزرگ میگویند که در آن، طیف وسیعی از موضوعات مورد بحث قرار خواهد گرفت که از آن جمله میتوان به صنعت، نوآوری، فرهنگ و هنر، علوم اسلامی، کارآفرینی، پزشکی، ادبیات و قرآنپژوهی اشاره کرد؛ موضوعاتی که میتواند به توسعه بیسابقه همکاریهای نخبگان افغانستانی و فعالان حوزه دانشبنیان ایران منجر شود.
ناظران میگویند که این همایش، نهتنها فضایی برای ارائه ایدههای نوآورانه و تعامل میان اندیشمندان افغانستانی و متخصصان ایرانی محسوب میشود، بلکه دو کشور را در مسیر پیشرفتهای علمی، اقتصادی و فرهنگی بیش از پیش به یکدیگر پیوند میزند.