فریدریش مرتس، صدراعظم احتمالی آینده آلمان، روز شنبه در یک نشست خبری گفت که آلمان برنامههای پذیرش داوطلبانه مهاجران، از جمله از افغانستان، را پایان خواهد داد و هیچ برنامه جدیدی را در این زمینه راهاندازی نخواهد کرد. مرتس همچنین تأکید کرد که احزاب همپیمان در دولت احتمالی آینده بر سر اعمال محدودیتهای شدید بر مهاجرت توافق کردهاند.
بر اساس این طرح، دولت آینده آلمان مهاجران بدون مدرک را از مرزهای خود بازخواهد گرداند و نظارت بیشتری بر ورود افراد اعمال خواهد کرد. مرتس همچنین گفت که از نخستین روز آغاز به کار دولت جدید، تدابیر سختگیرانهای برای کنترل مرزها اجرا خواهد شد.
مرتس همچنین گفت که به پلیس فدرال این صلاحیت داده میشود تا خارجیهایی را که مکلف به ترک آلمان هستند، به منظور اخراج بازداشت کنند.
طبق گزارش فرانس پرس، مرتس افزود که آلمان برنامههای پذیرش داوطلبانه پناهجویان از افغانستان را به پایان میرساند و هیچ طرح جدیدی در این زمینه راهاندازی نخواهد شد. همچنین، الحاق خانوادهها برای افرادی که کشورشان ناامن تلقی میشود، به حالت تعلیق درخواهد آمد.
در همین حال، اندریاس روسکوپف، رییس اتحادیه پلیس آلمان، در گفتوگو با روزنامه راینیشه پست اعلام کرد که این طرح قابل اجراست، اما برای موفقیت آن به نیروی انسانی و فناوری بیشتری نیاز است.
بحث توقف پذیرش مهاجران و بازگرداندن مهاجران بدون مدرک پس از وقوع چندین حمله در آلمان که برخی از مهاجران، از جمله تعدادی از شهروندان افغانستان، در آن نقش داشتند، شدت گرفته است. این مسئله به یکی از موضوعات اصلی انتخابات پارلمانی اخیر آلمان تبدیل شد و ائتلاف تحت رهبری مرتس وعده داده بود که قوانین مهاجرتی را محدود خواهد کرد.
در همین حال، آلمان در ماههای اخیر روند اخراج مهاجران مجرم به افغانستان را آغاز کرده است. مرتس تأکید کرده که این روند ادامه خواهد یافت و دولت آینده مصمم است که سیاستهای سختگیرانهتری در قبال مهاجران اعمال کند.
با افزایش نگرانیها درباره مهاجرتهای بیرویه، سیاستهای سختگیرانه دولت آینده آلمان ممکن است تأثیر مستقیمی بر سرنوشت هزاران مهاجر افغانستان داشته باشد که در انتظار اسکان در این کشور هستند.