شنبه 21 سرطان 1404 برابر با Saturday, 12 July , 2025

تازه‌ترین‌ها:

آغاز طرح «دوستان نبرد»؛ حضور نمادین سربازان بازنشستۀ امریکایی در دفاع از پناهجویان افغان در دادگاه‌های مهاجرت

برنامۀ «دوستان نبرد» با هدف حمایت معنوی کهنه‌سربازان امریکایی از پناهجویان افغان در دادگاه‌های مهاجرتی ایالات متحده راه‌اندازی شد.
آغاز طرح«دوستان نبرد»؛ حضور نمادین سربازان بازنشستۀ امریکایی در دفاع از پناهجویان افغان در دادگاه‌های مهاجرت

به گزارش خبرگزاری مهاجر، در پی تحولات اخیر در سیاست‌های مهاجرتی ایالات متحده، دو نهاد مدافع حقوق پناهجویان افغان — «افغان ایوک» و «سربازان بازنشستۀ امریکایی عراق و افغانستان» — برنامه‌ای تحت عنوان «دوستان نبرد» راه‌اندازی کرده‌اند؛ ابتکاری که با هدف حمایت اخلاقی و معنوی از پناهجویان افغان در فرآیندهای رسیدگی قضایی طراحی شده است.

مطابق با این طرح، سربازان بازنشستۀ امریکایی در جلسات دادگاه مهاجرت شهروندان افغان حضور می‌یابند تا با همراهی بی‌واسطه خود، پیام روشنی از پشتیبانی و وفاداری به کسانی منتقل کنند که در جریان جنگ دو دهه‌ای افغانستان، به‌گونه‌ای فعالانه با نیروهای امریکایی همکاری داشتند. هدف از این حضور، نه مداخلۀ حقوقی، بلکه ابراز همبستگی انسانی و یادآوری نقش تعیین‌کنندۀ این پناهجویان در مأموریت‌های نظامی گذشته ایالات متحده عنوان شده است.

این اقدام درست یک ماه پس از پایان وضعیت موقتی حفاظت‌شده (TPS) برای هزاران شهروند افغان ساکن امریکا به اجرا درآمده است؛ تغییری که به گفته نهادهای مدافع پناهجویان، ممکن است موجب اخراج نزدیک به ۹ هزار نفر طی ماه‌های آینده شود. افزون بر آن، بسیاری دیگر از افغان‌ها با وضعیت‌های اقامتی متفاوت، احتمال دارد با چالش‌های مهاجرتی مشابه مواجه شوند.

در همین حال، نهادهای نظامی بازنشستگان امریکایی اعلام کرده‌اند که در هفته‌های گذشته حمایت خود را از پناهجویان افغان افزایش داده‌اند و تأکید داشته‌اند که خدمات و همکاری‌های این افراد در طول حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان، مستحق رفتاری شرافتمندانه و عادلانه در روندهای اقامتی است.

در یکی از رویدادهای اخیر که انگیزۀ جدی برای آغاز این برنامه شمرده می‌شود، یک پناهجوی افغان به‌نام سید ناصر که در دوران مأموریت نیروهای امریکایی در افغانستان همکاری داشته، پس از حضور در دادگاه از پیش تعیین‌شده، توسط مأموران اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده بازداشت شده است. این پرونده به‌سرعت به تیتر رسانه‌های ملی تبدیل شد و موجب واکنش‌های گسترده‌ای گردید.

طبق اظهارات شان وان‌دیور، رئیس افغان ایوک: «آنان با ما خدمت کردند. آنان از ما محافظت کردند. بنابراین هیچ‌کس که در جنگ در کنار ما بوده، نباید تنها در دادگاه بایستد… متحدان ما که از قوانین پیروی می‌کنند، نباید بازداشت شوند. این اقدام نادرست و مغایر با ارزش‌های امریکایی است.»

همچنین سازمان‌دهندگان این طرح گفته‌اند که داوطلبان کهنه‌کار امریکایی، هیچ‌گونه دخالتی در مباحث حقوقی نخواهند داشت؛ اما پیشاپیش آموزش‌هایی در خصوص چگونگی یادداشت‌برداری از مراحل دادرسی و شیوه‌های اتصال پناهجویان به منابع پشتیبانی دریافت کرده‌اند تا در صورت نیاز، شهروندان افغان را به خدمات لازم رهنمون سازند.

در اطلاعیه آغاز به‌کار این برنامه نیز آمده است: «ما باید به وعده‌هایی که به‌عنوان یک ملت داده‌ایم عمل کنیم و تضمین نماییم که به کسانی که شرایط لازم را برای مهاجرت قانونی به ایالات متحده دارند، فرصت عادلانه‌ای برای تحقق رویای امریکایی داده شود.»

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=11883
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
۰
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x