به گزارش خبرگزاری مهاجر؛ روزنامه گاردین روز یکشنبه 21 خرداد/جوزا از اخراج مهاجران افغان از هتلها خبر داد و نوشت: هزاران مهاجر افغانستانی که در راستای طرح «استقبال گرم» در انگلیس ساکن اند، قرار است با فرا رسیدن تابستان سال جاری میلادی از هتل ها اخراج شوند و هنوز جایی برای زندگی آنها در نظر گرفته نشده است.
در گزارش گاردین نوشته شده که مقامهای شوراهای پناهندگی به تازگی در جلسه بحران به مقامهای خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت (دفتر نخستوزیر بریتانیا) و کارمندان وزارت این کشور هشدار دادهاند که حدود هشت هزار پناهجوی افغان که در سال ۲۰۲۱ تحت شعار عملیات استقبال گرم وارد این کشور شدند، تا اوایل ماه آگست سال روان میلادی، بهدلیل پایان ضربالاجل دولت از هتلهای محل اقامت خود تخلیه خواهند شد و جایی برای رفتن نخواهند داشت.
نشست روز پنجشنبه هفته گذشته بحران ساعاتی پیش از آنکه ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، بیسر و صدا طرح بحثبرانگیز قانون پناهندهگی سال گذشته را که یک سیستم دو لایه پناهندهگی را معرفی میکرد کنار بگذارد، برگزار شد.
به نوشته گاردین، پیشبینی میشود که سوناک امروز همزمان با طرح کمیته پارلمانی با مشکلهای بیشتری مواجه شود؛ زیرا این کمیته عنوان میکند که طرح مهاجرت غیرقانونی وی تعدادی از تعهدات بینالمللی حقوق بشر را نقض میکند و به این معنا است که بریتانیا «به اکثریت قریب به اتفاق پناهندهگان پشت میکند.»
در همین حال، کمیته مشترک حقوق بشر در گزارشی انتقادی از بریتانیا خواسته است تا نقش خود را در نظام جهانی حمایت از پناهندهگان ایفا کند و به تعهدات قانونی خود در قبال پناهندهگان، کودکان و قربانیان بردهداری مدرن پابند باشد.
در جلسه بحران که تعدادی از پیمانکاران خصوصی وزارت امور داخله نیز حضور داشتند، مقامهای انگلیسی همچنان درباره گزینههای «کمهزینه» برای جابهجایی بیش از ۵۰ هزار پناهجو که در هتل بهسر میبرند، بحث کردند. با این حال، به سرعت مشخص شد که شوراها بهدلیل کمبود شدید مسکن برای کمک کردن، با مشکل مواجه خواهند شد.
سوناک پیش از این گفته بود که دولت وی برای کاهش تعداد پناهجویانی که در هتلها زندهگی میکنند و گفته میشود روزانه شش میلیون پوند هزینه دارد، دو کشتی بزرگ دیگر را برای اسکان تقریبا ۱۰۰۰ پناهجو خریداری کرده است.
این در حالی است که با رویکارآمدن طالبان در افغانستان، شمار زیادی از شهروندان کشور به کشورهای اروپایی پناه بردند. سرازیر شدن پناهجویان افغان و اوکراینی، بحران کمبود مسکن در بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی را دامن زده است.
منبع: 8 صبح