شنبه 3 جوزا 1404 برابر با Saturday, 24 May , 2025

اصلاحات جدید در قوانین مهاجرت بریتانیا؛ رویکرد دولت کی‌یر استارمر برای کنترل مرزها

دولت بریتانیا، به رهبری کی‌یر استارمر، اصلاحاتی را در قوانین مهاجرت اعلام کرده که شامل کاهش تعداد روادید، سخت‌گیری بیشتر در صدور ویزای دانشجویی، و محدودیت‌های جدید برای اقامت و شهروندی است.
اصلاحات جدید در قوانین مهاجرت بریتانیا؛ رویکرد دولت کی‌یر استارمر برای کنترل مرزها

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، برنامه دولت خود را برای اصلاح قوانین مهاجرت قانونی اعلام کرد. دولت بریتانیا اعلام کرده است که تعداد متقاضیانی که سالانه وارد این کشور می‌شوند به یک میلیون نفر رسیده است، مسئله‌ای که موجب افزایش نارضایتی از وضعیت سیستم مهاجرت شده است.

آقای استارمر با هشدار نسبت به خطر مهاجرت بی‌رویه، اظهار داشت که این روند ممکن است بریتانیا را به «جزیره‌ای از بیگانگان» تبدیل کند. او در سخنرانی امروز خود، که در مقابل دفتر نخست‌وزیری ایراد شد، تأکید کرد که دولت حزب کارگر قصد دارد کنترل دوباره مرزها را به دست گیرد. وی همچنین این اقدام را پایانی بر دوره سیاست‌ها و اقتصاد «نامطلوب» بریتانیا دانست.

طبق گزارش‌های دولت، شاخص مهاجرت در سال گذشته حدود ۷۲۸ هزار نفر بوده است، و وزرای کابینه در حال بررسی راه‌هایی برای کاهش این رقم هستند. شاخص مهاجرت، که در این محاسبات مورد استفاده قرار می‌گیرد، به معنای تفاضل میان تعداد مهاجرانی که از بریتانیا خارج شده‌اند و کسانی که وارد این کشور شده‌اند، است.

ایووت کوپر، وزیر کشور بریتانیا در مصاحبه با بی‌بی‌سی
ایووت کوپر، وزیر کشور بریتانیا در مصاحبه با بی‌بی‌سی

نخست‌وزیر بریتانیا تصریح کرد که قصد دارد این رقم را تا پایان دوره پارلمانی کنونی به طور قابل توجهی کاهش دهد، هرچند عدد مشخصی ارائه نکرد. روز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت)، ایووت کوپر، وزیر کشور، اعلام کرد که اصلاحات جدید شامل سه محور اصلی خواهد بود:

  • کاهش تعداد روادیدهای صادره برای نیروی کار ماهر به میزان ۵۰ هزار مورد در سال؛
  • توقف صدور روادید برای مددکاری و پرستاری از سالمندان؛
  • اعمال سخت‌گیری بیشتر در صدور ویزای دانشجویی و الزام مؤسسات آموزشی به بررسی دقیق‌تر پرونده متقاضیان.

 

بر اساس این طرح جدید، مهاجرانی که کمتر از ۱۰ سال در بریتانیا اقامت داشته‌اند، امکان درخواست برای شهروندی این کشور را نخواهند داشت. با این حال، پرونده مهاجرانی نظیر پزشکان و پرستاران، که نقش مهمی در جامعه ایفا می‌کنند، با سرعت بیشتری بررسی خواهد شد.

علاوه بر این، داشتن مدرک رسمی زبان انگلیسی برای تمامی مسیرهای مهاجرت الزامی خواهد شد، و بزرگسالانی که به واسطه اعضای خانواده خود مهاجرت می‌کنند، باید از آشنایی کافی با زبان انگلیسی برخوردار باشند. همچنین، صدور روادید برای نیروی کار ماهر مشروط به داشتن مدرک دانشگاهی خواهد بود و قوانین مربوط به استخدام در مواردی که با کمبود مهارت مواجه هستیم، سخت‌گیرانه‌تر اعمال خواهد شد.

یکی دیگر از بخش‌های این طرح، پایان صدور روادید مهاجرت برای مددکاری و پرستاری از سالمندان است. با توجه به کمبود شدید نیرو در این حوزه، پیش‌بینی می‌شود که این تصمیم دولت چالش‌هایی را به همراه داشته باشد.

کی‌یر استارمر صبح دوشنبه ۲۲ اردیبهشت در دفتر نخست‌وزیری صحبت کرد
کی‌یر استارمر صبح دوشنبه ۲۲ اردیبهشت در دفتر نخست‌وزیری صحبت کرد

مارتین گرین، مدیرعامل خیریه «کر انگلند»، که یکی از بزرگ‌ترین ارائه‌دهندگان خدمات مددکاری و پرستاری به سالمندان است، این سیاست جدید را «ظالمانه» خوانده است. با این حال، آقای استارمر در سخنرانی امروز خود تأکید کرد که مهاجرت بخشی از تاریخ بریتانیا است و مهاجران نقشی اساسی در جامعه ایفا می‌کنند، اما در عین حال، «کسانی که وارد بریتانیا می‌شوند باید خود را با جامعه وفق دهند، زبان ما را بیاموزند و سیستم ما باید بتواند افرادی را که این کار را نمی‌کنند، شناسایی کند. به نظر من این کاملاً منصفانه است.»

وی تصریح کرد که قوانین جدید مانع ورود افراد به بریتانیا نخواهد شد، بلکه اطمینان حاصل خواهد کرد که تنها افرادی وارد این کشور شوند که حضورشان با منافع ملی بریتانیا همخوانی دارد. همچنین تأکید کرد که کاهش آمار مهاجرت نیازی به خروج از معاهده حقوق بشر اروپا ندارد، چرا که از دید او توافق‌های بین‌المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی ضروری هستند.

در همین حال، حزب محافظه‌کار بریتانیا استدلال کرده است که نخست‌وزیر قصد دارد دستاوردهای اصلاحات مهاجرتی حزب محافظه‌کار را، پیش از خروج از قدرت، به نام خود ثبت کند.

اعلام این تغییرات پس از موفقیت چشمگیر حزب «رفرم» بریتانیا در انتخابات محلی صورت گرفته است. این حزب که سیاست‌های ضدمهاجرتی دارد، توانسته است کرسی‌های زیادی را در این انتخابات از آن خود کند.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=10871
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
۰
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x