سه‌شنبه 24 سرطان 1404 برابر با Tuesday, 15 July , 2025

تازه‌ترین‌ها:

بحران مهاجرت افغان‌ها؛ بنیاد بوش درباره اخراج پناهجویان هشدار می‌دهد

مؤسسه جورج دبلیو بوش هشدار داده است که بسیاری از پناهجویان افغان در ایالات متحده، به دلیل همکاریشان با آمریکا و جامعه جهانی برای ایجاد آینده‌ای صلح‌آمیز، مورد تهدید انتقام‌جویانه طالبان قرار گرفته‌اند. بازگرداندن این افراد به افغانستان نه‌تنها آزادی‌شان را به خطر می‌اندازد، بلکه ممکن است جانشان را نیز تهدید کند.
بحران مهاجرت افغان‌ها؛ بنیاد بوش درباره اخراج پناهجویان هشدار می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهاجر، ناتالی گونلا-پلاتس، مدیر سیاست جهانی مؤسسه بوش، و جسیکا لودویگ، عضو ارشد این نهاد، در مقاله‌ای در «د نشنل انترست» بر تهدید جهانی ناشی از «افراط‌گرایی، فساد و خشونت طالبان» تأکید کرده‌اند.

با وجود نگرانی‌های موجود، نویسندگان مقاله از افزایش بی‌تفاوتی برخی چهره‌های تأثیرگذار در آمریکا سخن گفته‌اند، که معتقدند پناهجویان افغانستانی تحت وضعیت حفاظت موقت (TPS) نیازی به ترس از بازگشت ندارند. این دیدگاه، واقعیت‌های سخت روزمره شهروندان افغانستان تحت سلطه طالبان را نادیده می‌گیرد.

آن‌ها همچنین اشاره کرده‌اند که این نظرات، ارتباط طالبان با گروه‌های تروریستی نظیر القاعده و شبکه حقانی را نادیده می‌گیرد—گروه‌هایی که مسئول کشته شدن هزاران سرباز آمریکایی هستند. این در حالی است که دولت آمریکا خود طالبان را به عنوان یک «گروه تروریستی جهانی ویژه» معرفی کرده است.

مقاله همچنین گزارش‌های مؤسسه بوش را بررسی کرده که نشان می‌دهند ادعاهای طالبان درباره کاهش خشونت و فساد بی‌اساس است. این گروه برای تثبیت قدرتش به روش‌های مافیایی روی آورده که منجر به فساد گسترده، دزدسالاری و پیامدهای انسانی و امنیتی وخیم، مانند کار کودک، سوءتغذیه، و فقدان مراقبت‌های بهداشتی شده است.

نویسندگان هشدار داده‌اند که طالبان طی دهه‌های گذشته، تنها در فریب‌کاری تبلیغاتی و سوءاستفاده از قدرت پیشرفت کرده‌اند. آن‌ها معتقدند که برخی شخصیت‌های رسانه‌ای، سیاست‌گذاران و دولتمردان، با تأیید طالبان، عملاً در مشروعیت‌بخشی به افراط‌گرایی، استبداد، و زن‌ستیزی مشارکت دارند.

این مقاله تأکید می‌کند که حمایت از زنان در کنار دفاع از طالبان چیزی جز یک حرکت سیاسی سطحی نیست. طالبان زنان را از تمام عرصه‌های عمومی حذف کرده و خشونت جنسیتی را به‌عنوان ابزاری برای سرکوب و کنترل به کار برده است. گزارش‌های روزانه از سوی رسانه‌های مستقل، پژوهشگران و کنشگران افغان این بی‌عدالتی‌ها را مستند کرده‌اند.

در پایان، نویسندگان هشدار داده‌اند که سرکوب زنان و دختران نه‌تنها برای افغانستان، بلکه برای دموکراسی، حقوق بشر و امنیت جهانی یک تهدید است و باید با آن مقابله شود.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=11380
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
۰
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x