مدیر پایانه مرزی دوغارون گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آبانماه، یک میلیون و ۳۲۳ هزار و ۷۶۶ نفر مسافر ایرانی و افغانستانی به صورت قانونی از طریق مرز دوغارون تردد کردند.
اسماعیل پور عابد افزود اتباع افغانستانی برای سفر قانونی به ایران، مرز دوغارون را انتخاب میکنند که این موضوع توجه حاکمیت افغانستان را به این مرز جلب کرده است.
به گفته عابد: نگاه ویژه مسئولان افغانستان به مرز دوغارون فرصتی برای کشور ماست تا مشکلات و موانع این بخش را در تعامل دو طرفه به حداقل برسانیم.
این مقام ایرانی همچنین گفته که مرز دوغارون نهتنها از نظر تجاری و حملونقل؛ بلکه از لحاظ ارتباطات انسانی و فرهنگی نیز نقش مهمی در تعاملات میان ایران و افغانستان ایفا میکند.
گفتنی است که منطقه ویژه اقتصادی دوغارون یکی از مناطق ویژه اقتصادی ایران است که در استان خراسان رضوی قرار دارد. این منطقه در سال ۱۳۸۹ با گرایش تولید و تجارت در نقطه صفر مرزی با افغانستان تأسیس شدهاست.
با توجه به نیاز و استقبال افغانستان به عنوان مهمترین واردکننده کالاهای ایرانی، گمرک دوغارون مهمترین معبر رسمی شرق ایران شناخته میشود.
براساس آمارها، روزانه بیش از ۳۵۰۰ تبعه خارجی و ایرانی از مرز دوغارون واقع در ۱۲۰ کیلومتری غرب هرات افغانستان و ۲۵۰ کیلومتری مشهد در ایران رفت و آمد میکنند.