به گزارش خبرگزاری مهاجر، بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط روزنامه “تاگساشپیگل”، انتظار میرود که کابینه آلمان روز چهارشنبه، ۴ ژوئن (۱۴ خرداد)، طرحی را تصویب کند که به دولت فدرال امکان میدهد بهطور مستقل درباره گروههای مختلف پناهجویان و روند بررسی پروندههای آنان، با توجه به کشور مبدأ، تصمیمگیری کند.
این طرح در سالهای گذشته به دلیل مخالفت شورای فدرال (Bundesrat) چندین بار به تصویب نرسید. اما اکنون تورستن فرای، رئیس دفتر صدراعظم آلمان، تأکید کرده است که اجرای سیاست جدید مهاجرتی برای شهروندان بسیار حائز اهمیت است. وی با اشاره به تلاشهای دولت در این زمینه اظهار داشت: «ما با جدیت در حال تدوین رویکردی نوین هستیم تا طبقهبندی کشورهای مبدأ بهعنوان کشور امن تسهیل شود.»
در دولت پیشین آلمان نیز بحثهایی پیرامون اعطای اختیار تصمیمگیری به دولت فدرال در خصوص تعیین کشورهای امن وجود داشت، بهویژه درباره کشورهای الجزایر، مراکش و تونس. طبق این طرح، دستهبندی کشورها باید بر اساس دستورالعملهای پناهندگی اتحادیه اروپا صورت گیرد و نیازی به استناد به قانون اساسی آلمان نخواهد داشت، بنابراین، تأیید شورای فدرال نیز الزامی نخواهد بود. رئیس دفتر صدراعظم آلمان تأکید کرده است که «این طرح جدید بهعنوان سنگ بنای اولیه جهت مدیریت و کنترل منظم سیاستهای مهاجرتی تلقی میشود.» همچنین، فرای ابراز امیدواری کرده است که روند بازگرداندن افراد فاقد شرایط اقامت در آلمان، در آینده تسریع شود: «بازگرداندن پناهجویانی که چشماندازی برای ماندن ندارند، باید با سرعت بیشتری انجام شود.»
با این حال، حزب سبزها یکی از مخالفان این طرح بهشمار میرود. فلیکس باناتساک، رهبر این حزب، در گفتوگو با “تاگساشپیگل”، ضمن ابراز مخالفت، اظهار داشت: «این طرح عملاً تأثیر چندانی در رفع چالشهای واقعی نخواهد داشت و بیشتر با هدف نمایش سختگیری و قاطعیت ارائه شده است.»
وی همچنین این طرح را اقدامی نمایشی برای جلب حمایت رأیدهندگان احزاب سوسیالدموکرات و دموکراتمسیحی دانسته و افزود: «من کمکم به این فکر میکنم که آیا حزب سوسیالدموکرات واقعاً بخشی از ائتلاف دولت کنونی است یا خیر.»