یکشنبه 21 ثور 1404 برابر با Saturday, 10 May , 2025

لیست جدید کشورهای امن؛ اقدام اتحادیه اروپا برای تسریع بررسی پرونده‌های پناهندگی

اتحادیه اروپا هفت کشور را امن معرفی کرد تا روند بازگشت مهاجران تسریع شود. بر اساس این تصمیم، درخواست‌های پناهندگی از اتباع این کشورها سریع‌تر بررسی شده و احتمال پناهندگی برای آنها کاهش می‌یابد.
لیست جدید کشورهای امن؛ اقدام اتحادیه اروپا برای تسریع بررسی پرونده‌های پناهندگی

کمیسیون اتحادیه اروپا روز چهارشنبه هفت کشور را در فهرست “کشورهای امن” قرار داد و اعلام کرد که مهاجران از این کشورها شانس کمی برای گرفتن پناهندگی در اروپا خواهند داشت. بر اساس اعلام این کمیسیون، درخواست پناهندگی شهروندان این کشورها به سرعت بررسی و آن‌ها به کشورهای خود بازگردانده می‌شوند.

این فهرست شامل بنگلادش، هند، مراکش، مصر، تونس، کوزوو و کلمبیا است و قابلیت بازنگری و گسترش دارد. بر اساس تصمیم کمیسیون اروپا، زمان رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی اتباع این کشورها از شش ماه به سه ماه کاهش می‌یابد، اما این تغییرات پیش از ژوئن ۲۰۲۶ اجرایی نخواهد شد.

در بیانیه‌ای از سوی مگنوس برونر، کمیشنر مهاجرت اتحادیه اروپا آمده است که کشورهای عضو با شمار زیادی از درخواست‌های پناهنده‌گی روبه‌رو هستند و این طرح می‌تواند روند رسیده‌گی به این درخواست‌ها را سریع‌تر کند.

در سال گذشته، بیش از ۲۰۰ هزار نفر از این کشورها درخواست پناهندگی در اروپا داده بودند. این تغییرات به کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد تا با سرعت بیشتری به درخواست‌های پناهندگی اتباع این کشورها رسیدگی کنند. به گفته کمیسیون، درخواست‌های اتباع این کشورها معمولاً موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

با وجود کاهش ۳۸ درصدی ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا در سال گذشته، مسئله مهاجرت همچنان یکی از چالش‌های حساس میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا باقی مانده است.

اتحادیه اروپا یک سال پیش اصلاحات گسترده‌ای در سیستم پناهندگی خود تصویب کرد تا با چالش‌های موجود در موضوع مهاجرت مقابله کند. با این حال، فهرست “کشورهای امن” با انتقاد گروه‌های حقوق بشری مواجه شده است.

حسین بائومی، متخصص عفو بین‌الملل در بروکسل، اعلام کرد که مفهوم کشورهای امن ممکن است به تبعیض علیه پناهجویان بر اساس ملیت آن‌ها منجر شود و ارزیابی فردی درخواست‌ها را به حاشیه ببرد. او تأکید کرد که اتحادیه اروپا باید برای حفاظت از گروه‌های در معرض خطر، مانند مخالفان سیاسی، دگرباشان جنسی، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر، اقدامات کافی انجام دهد و نگرانی‌های حقوق بشری این کشورها را نیز بررسی کند.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=10540
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
۰
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x