جمعه 29 حمل 1404 برابر با Friday, 18 April , 2025

وزارت اقتصاد خواستار تداوم کمک‌های جهانی برای مهاجرین بازگشته به افغانستان شد

وزارت اقتصاد حکومت طالبان در نشستی با نمایندگان سازمان ملل، بر لزوم توجه نهادهای بین‌المللی به وضعیت افغان‌های اخراج شده از پاکستان تأکید کرد و خواستار همکاری و کمک به این مهاجران شد.
وزارت اقتصاد خواستار تداوم کمک‌های جهانی برای مهاجرین بازگشته به افغانستان شد

به گزارش خبرگزاری مهاجر، دین‌محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد امارت اسلامی که مسئولیت کمیته‌ی جلب و جذب کمک‌ها به مهاجرین را بر عهده دارد، اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان را خلاف اصول پذیرفته‌شده‌ی بین‌المللی و حسن هم‌جواری می‌داند.

این جلسه که با مشارکت نمایندگانی از وزارت‌های مالیه، امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، توسعه روستایی، خارجه، جمعیت هلال احمر و مبارزه با حوادث طبیعی طالبان برگزار شد، به بررسی راهکارهای رسیدگی به مشکلات مهاجرین و ایجاد تسهیلات لازم پرداخت.

دین‌محمد حنیف در این نشست اظهار داشت: «کشور همسایه بار دیگر اقدام به اخراج اجباری و بی‌رحمانه‌ی مهاجران افغان کرده است که این کار خلاف اخوت، برادری، حسن هم‌جواری و خلاف تمام اصول و قوانین مهاجرت می‌باشد؛ ما باید هم‌کاری با مهاجران اخراج‌شده را در اولویت کاری خود قرار بدهیم.»

سرپرست وزارت اقتصاد طالبان از نقش فعال سازمان ملل متحد در سال گذشته، به ویژه در مواجهه با حوادث طبیعی و تغییرات اقلیمی، قدردانی کرد و خواستار ادامه همکاری‌ها و حمایت‌ها برای تأمین نیازهای مهاجرین شد. وی افزود: «همان‌طور که در گذشته کمک‌های موثری ارائه کردید، انتظار داریم که در این مرحله نیز مشارکتی فعال داشته باشید.»

در ادامه، نمایندگان سازمان ملل نیز بر اهمیت رسیدگی به چالش‌های مهاجران بازگشته تأکید کردند.

ایندریکا راتواته، معاون نمایندگی یوناما، گفت: «تعیین شمار دقیق مهاجران بازگشتی دشوار است و هنوز آمار مشخصی نداریم، اما طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، تعداد این افراد بین ۶۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون نفر برآورد شده است.»

عرفات جمال، رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، از کشورهای ایران و پاکستان برای پذیرش مهاجران افغان در گذشته قدردانی کرد و افزود: «اکنون انتظار داریم که افغان‌ها به‌صورت اجباری از این کشورها اخراج نشوند تا این اقدامات مثبت خدشه‌دار نشود.»

تاج‌الدین اویوالی، رئیس یونیسف، بازگشت گسترده مهاجران را یک فاجعه دانست و گفت: «میان بازگشت‌کنندگان تعداد زیادی کودک وجود دارد و اطلاعات اولیه حاکی از حضور حدود ۸۰۰ هزار کودک در این روند است.»

دیگر نهادهای سازمان ملل همچون برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی مهاجرت نیز نگرانی خود را از کمبود بودجه لازم برای کمک به مهاجران اعلام کردند. آن‌ها ابراز امیدواری کردند که از طریق همکاری با شرکای بین‌المللی، مشکلات بازگشت‌کنندگان را برطرف کنند.

مینا پارک، رئیس سازمان جهانی مهاجرت در افغانستان، تصریح کرد: «اگرچه تمایل داریم به همه بازگشت‌کنندگان کمک کنیم، اما با چالش‌های مالی مواجه هستیم و تلاش داریم در شرایط محدودیت بودجه، بیشترین خدمات ممکن را ارائه دهیم.»

موتینتا چیموکا، رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان، اظهار داشت: «مشکل اصلی، نبود منابع مالی کافی است. بااین‌حال، دبلیواف‌پی همواره برای جذب منابع بیشتر و ارائه خدمات به بازگشت‌کنندگان تلاش می‌کند.»

گزارش‌ها حاکی است که تنها در یک روز، بیش از ۶۵۰۰ نفر از گذرگاه‌های تورخم و سپین بولدک به‌طور اجباری از پاکستان اخراج شده‌اند.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=10427
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
۰
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x