دوشنبه 26 سنبله 1403 برابر با Monday, 16 September , 2024
جستجو
Close this search box.

سعد اله زارعی در رابطه با حقایق ورود و حضور افغان ها در ایران نکاتی را ذکر می کنند که به شرح زیر است.

جوانان ایرانی، شغل هایی که اتباع افغانستانی در ایران انجام می دهند را نمی پذیرند. در حال حاضر شغل های بسیاری در ایران وجود دارد که داوطلبان ایرانی ندارد. ورود کارگران افغانستانی بدون خانواده تعداد مشخصی دارد و در همه جا ورود نیروی کار مجرد طبیعی است.

نکته ی عجیب این است که گفته می شود سه میلیون مرد مجرد که بیشترشان از نیروهای ارتش افغانستان بوده‌اند، وارد ایران شده اند، گفتنی ست که تعداد کل ارتش این کشور به 150 هزار نفر هم نمی رسیده است. و این آمار کاملا اشتباه است.

در مورد خروج زنان و بچه‌های افغان از ایران در دو سال اخیر نیز باید گفت که روند شتابانی نداشته است و همیشه عده‌ای آمده و عده‌ای رفته‌اند.

طالبان به‌خصوص، رهبری آنها هیچگاه ادعای خراسان بزرگ نداشته است، اگر فردی منتسب به آنان حرفی زده حاکی از سیاست طالب نیست. این گروه بر خلاف القاعده و داعش انترناسیونالیسم نیست. ایده طالب تشکیل پشتونستان با ترکیب حدود چهل میلیون پشتون پاکستان و حدود ۱۶ میلیون پشتون افغان می‌باشد.

نمی‌توان ثابت کرد که حمله‌کنندگان تحت فرمان محمود افغان همه پشتون بوده و پشتون‌های امروز هم در فکر حمله به ایران هستند.

افغان‌های داخل ایران برای فرار از وضع کشورشان و کار به ایران آمده‌اند و هیچ خبر قابل اتکایی مبنی بر قصدشان بر شورش علیه حکومت‌مرکزی ایران وجود ندارد.

اصولا یک جمعیت مهاجر ولو در کشوری در اکثریت باشد چگونه قدرت شورش علیه کشوری که به او پناه داده دارد، الان جمعیت بومی قطر حدود ۲۶۰ هزار نفر و جمعیت غیر بومی آن بیش از سه میلیون نفر است و هکذا جمعیت امارات.

الان در سعودی دو میلیون زیدی یمنی حضور دارد و سعودی هم با کشورشان در جنگ است آیا در این ۹ سال خبری از شورش آن ها علیه دولت سعودی شنیده اید تا فرض شورش شش میلیون افغانی علیه ۸۷ میلیون ایرانی با این قدرت عظیم نظامی قابل تصور باشد؟

خبری از روابط گسترده افغان‌های داخل ایران و حتی داخل افغانستان با داعش وجود ندارد . ضمنا بین ایران و طالبان رابطه بسیار فعالی در زدن داعش در داخل افغانستان وجود دارد.

افغان‌ها در ۵۰ سال گذشته شریک هیچ اقدام ضدایرانی نبوده‌اند تا ظن شرکت‌شان در پروژه‌های ضد ایرانی آینده قابل پذیرش باشد.

افغان‌های داخل ایران زیر چشم تیز نیروهای نظامی امنیتی ایران به هیچ وجه نمی‌توانند به‌طور گسترده و یا متنابهی مسلح شوند. اگر اندک اتفاقی بیفتد، فاطمیون مهار می‌کنند تا نیازی به دخالت ما هم نباشد.

ورود افغان‌ها به ایران نیاز به ویزا دارد و روزانه به‌طور میانگین ۵۰۰ ویزا از سوی مراکز کنسولی ایران در افغانستان صادر می‌شود. بله ورود غیر قانونی هم داریم که دستگاه‌های انتظامی و امنیتی کنترل می‌کنند.

آماری از اینکه افغان‌های مقیم ایران در موارد زیاد دست به جرم و جنایت زده‌اند وجود ندارد. تبعه خارجی در بحث اعمال قوانین آسیب‌پذیرترین هستند چرا که قوانین در باره آنها با شدت بیشتر نسبت به شهروندان کشور اعمال می‌شود و کمترین پیامد اخراج می‌باشد. ضمن آنکه در مقایسه با اتباع کشورهای همسایه ایران، افغان‌ها نجیب‌ترین هستند.

افغان‌ها هم مثل من و شما در خریدهایی که می‌کنند‌، به ایران مالیات می‌دهند و استثنا نیستند. سرباز یا نظامی گرفتن از اتباع خارجی در اداره ایران منع قانونی دارد.

تقریبا” هویت همه افغان‌هایی که قانونی یا غیرقانونی وارد کشور شده‌اند مشخص است و مشکل عمده‌ای در این خصوص وجود ندارد.

برای رفت و آمد ما در کشورهای خارجی از جمله همسایگان، افغانستان آزادترین کشور است و طالب حداکثر توجه را دارد.

بسیاری از مشاغلی که جوانان افغان در ایران انجام می‌دهند مورد استقبال جوانان ایرانی نیست. الان مشاغل زیادی در ایران است که جویای ایرانی ندارد. فرزندان خودمان را نگاه بفرمایید.

قانون ایران مانع سپردن مناصب عالی، متوسط و حتی ضعیف کشور به اتباع خارجی است و در این بین، ایران سختگیرانه‌ترین قوانین را دارد.

جالب است بدانید افغان‌های مقیم ایران حدود ۸۰ میلیارد دلار سرمایه دارند که می توان از ِآن در سرمایه‌گذاری ایران استفاده کرد .

در دولت شهید رییسی یک سازمان تحت عنوان اتباع و‌ مهاجرین تاسیس شده که فرا قوه است و بطور خاص روی اتباع افغان تمرکز دارد و خوب هم کار می‌کند.

سیاست افغان هراسی و عراق هراسی و … یک سیاست ضد ایرانی است که همزمان با سیاست ایران هراسی توسط سرویس های خارجی مدیریت می شود و مهمترین بسترش هم فضای مجازی و نیز محیط های غیر انقلابی است.

به نوشته ی سعد اله زارعی سیاستمدار ایرانی

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=7780
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x