به گزارش خبرگزاری مهاجر، به نقل روزنامه دان، «شفقت علی خان» سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز (پنجشنبه، ۲۹ اسفند ۱۴۰۳) در یک نشست خبری با تأکید بر برنامه اسلامآباد برای اخراج مهاجرین افغان گفت: هیچ تغییری در ضربالاجل ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) برای اخراج دارندگان کارت مهاجرت «ایسیسی» وجود ندارد.
شفقت علی خان حضور چندین دهه مهاجران افغان در پاکستان را ناشی از حسن نیت این کشور دانست و افزود «تمام کمکهایی که در ۵۰ سال گذشته به مهاجران افغان ارائه شده است، صرفا بر اساس حسن نیت بوده است.»
پاکستان در حالی بر قطعیت تاریخ مهلت تعیین شده برای خروج داوطلبانه افغانها تأکید میکند که طالبان از طریق مجاری دیپلماتیک از حکومت پاکستان درخواست کرده که مهاجران را اخراج نکرده و به آنها مهلت بیشتری بدهد.
با این حال بنظر میرسد پاکستان این درخواست طالبان را رد کرده و بر اخراج قطعی مهاجران فاقد اسناد قانونی اقامت از تاریخ ۱۱ فروردین تأکید مجدد کرده است.
گفتنی است در پی تشدید تنشهای اسلامآباد با کابل، دولت پاکستان به طور ناگهانی کمتر از یک ماه به افغانهای دارای کارت مهاجرت ایسیسی فرصت داد تا این کشور را به طور داوطلبانه ترک کنند.
وزیر خارجه طالبان پیش از این گفته بود فشارهای پاکستان بر افغانستان از طریق اخراج جمعی مهاجرین برای تأمین خواستههای اسلامآباد است که تحقق آن در اختیار کابل نیست.
وزیر خارجه حکومت طالبان گفته بود دولت پاکستان با اعمال فشار دو هدف دارد؛ نخست مسئله تحریک طالبان پاکستان است که یک مسئله داخلی بوده و قبل از به قدرت رسیدن طالبان در کابل نیز وجود داشته و دوم اینکه اسلامآباد انتظار دارد کابل خط دیورند را به عنوان مرز مشترک به رسمیت بشناسد، که این نیز موضوعی خارج از کنترل هر دولتی در افغانستان بوده و مربوط به کل مردم این کشور است.
پیشتر دیدهبان حقوق بشر هشدار داد که اخراج مهاجران افغان از پاکستان، آنان را در برابر سرکوب طالبان و بحران اقتصادی شدید آسیبپذیر میکند.
این سازمان با اشاره به وخامت اوضاع حقوق بشری در افغانستان، از پاکستان خواسته است که روند اخراج مهاجران افغان را متوقف کند.
همزمان، گروهی از مهاجران افغان در ایالت بلوچستان پاکستان با طرح شکایتی در دادگاه عالی این ایالت، خواستار توقف روند اخراج اجباری مهاجران افغان شدند. آنان تأکید دارند که تمامی راههای دیگر بر رویشان بسته شده و مراجعه به دادگاه، تنها گزینه باقیمانده برایشان است.