چهارشنبه 19 جدی 1403 برابر با Wednesday, 8 January , 2025

نشست بررسی نقاط مشترک زندگی مردم ایران و افغانستان با حضور یک استاد ایرانی و یک استاد افغانستانی
عسکرموسوی: برخورد با افغانستانی گاهی از روی محبت گاهی از روی کینه است/ صادق کوشکی: تنش درباره تذکر افغانستانی ها به ایرانیان سر حجاب جنجال رسانه ها بود

“جامعه پلاس” در یکی دیگر از سلسله برنامه های خود این بار به سراغ ارزیابی نقاط مشترک زندگی مردم ایران و افغانستان رفت. مهمانان این برنامه سید عسکر موسوی استاد مهمان دانشگاه علامه طباطبایی و صادق کوشکی استاد دانشگاه تهران بودند؛ هر دو از تجربه های مشترک خود در ارتباطات کاری و زندگی گفتند.

در ابتدای این برنامه به سراغ سید عسکر موسوی رفتیم و از او خواستیم درباره تجربه هایش و سال هایی که در ایران درس خوانده و تدریس کرده بگوید و ارزیابی خودش را درباره برگشت مهاجران افغانستان به کشورشان بازگو کند.

سید عسکر موسوی: «من به‌عنوان کسی که سال‌ها روی موضوع مهاجران افغانستان کار کردم می‌توانم بگویم که در طی سال‌های گذشته هیچ قانون یکسانی برای برخورد با مهاجران در ایران وجود نداشته و برخوردها با مهاجران همواره تحت تأثیر عوامل مختلف بوده به تعبیری این برخوردها گاهی از روی محبت گاهی از روی کینه است.»

او دلیل اصلی این اتفاق ها را عدم مدیریت درست موضوع مهاجرت از سوی متولیان می داند و می گوید: افغانستان و مردم مهاجر افغانستان در دهه های گذشته هیچ وقت شاهد یک برنامه جدی در این زمینه نبودند و همین موضوع سبب می شود که در یک زمانی تمام اخبار و نگاهها علیه افغانستانی ها می شود و مدیران تصمیم می گیرند که مهاجران را با کشور افغانستان برگردانند.

عسکر موسوی ادامه می دهد: علیرغم همه مشکلات، در افغانستان دو سند تدوین شده که یکی مربوط به سازمان ملل و دیگری در خود افغانستان تنظیم و در دوران حزب دموکرات هم به روز رسانی شد و هر دو سند قاعده و قانون دارد.

این استاد دانشگاه تاکید می کند که موضوع مهاجرت مربوط به ذات تکاملی بشر است یعنی نه آن کسی که از ایران مهاجرت می کند و نه آن کسی که به ایران می آید نباید مورد بی مهری قرار بگیرد اما همواره شاهد آن هستیم که موج های متعددی شکل می گیرد که خیلی مناسب نیستند.

در ادامه این نشست سراغ صادق کوشکی رفتیم و از او پرسیدیم که چرا ما در دوره های مختلف شاهد برخوردهای تند علیه مهاجران افغانستانی هستیم و او اینگونه توضیح داد:

صادق کوشکی: اکثر کشورها، مانند پاکستان، کمک‌های زیادی را از نهادهای بین‌المللی برای کمک به مهاجران دریافت می‌کنند، در حالی‌که ما در ایران چنین حمایتی هم نداریم.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=9104
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x