جمعه 14 جدی 1403 برابر با Friday, 3 January , 2025

به گزارش خبرگزاری مهاجر؛ وزارت داخلی طالبان اعلام کرد که این گروه محدودیت های جدیدی بر سر راه صدور پاسپورت در افغانستان وضع نموده اند.

عبدالمتین قانع سخنگوی این وزارتخانه در صفحه توئیترش نوشت: صدور پاسپورت برای گروهی از افراد انجام نخواهد شد. این افراد شامل بدهکاران، ممنوع الخروج ها، طفلان بدون سرپرست یا وکیل قانونی و اشخاصی که محاکم طالبان مجرم شناخته شدند، می شود.

به گفته او، برای کسانی که بدهی پرداخت‌نشده یا تعهدات دیگری به اداره‌های طالبان داشته باشند، متهمان و محکومان پرونده‌های مدنی و مالی در دادگاه‌های طالبان و افرادی که طبق اطلاعات موجود در سیستم انگشت‌نگاری، ممنوع‌الخروج بودن آن‌ها تأیید شود، گذرنامه صادر نمی‌شود.

هر چند فعالیت اداره گذرنامه در کابل و استان‌های دیگر از سر گرفته شده است، اما روند صدور گذرنامه بسیار کند انجام می‌شود. شماری از شهروندان افغانستان بیش از یک سال در نوبت دریافت گذرنامه بوده‌اند، اما هنوز گذرنامه آنان صادر نشده است.

طالبان طی حدود دو سال گذشته که قدرت را در کابل قبضه کرده است، همچنان به بسیاری از وعده‌های خود بویژه تشکیل حکومت همه شمول عمل نکرده است و همین موضوع باعث شده تا حاکمیت این گروه در افغانستان هنوز در سطح بین‌المللی مورد پذیرش و به رسمیت شناخته نشود. از سوی دیگر بسیاری از کارمندان و نظامیان دولت سابق افغانستان با روی کار آمدن طالبان نگران آینده و زندگی خود هستند و از این رو ضمن قطع همکاری با طالبان به صورت مخفیانه به زندگی خود ادامه می‌دهند. کارمندان دولت سابق افغانستان همچنین نگران لو رفتن اطلاعات آنان در سیستم انگشت نگاری دولت سابق هستند که اکنون در اختیار طالبان قرار دارد.

از سوی دیگر، روز گذشته «تام وست»، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان در دوحه با هیئت بلندپایه طالبان به سرپرستی امیرخان متقی وزیر امور خارجه دولت موقت طالبان در افغانستان و نمایندگان وزارت مالی و بخش بانکی افغانستان دیدار و گفتگو کرد.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان در این زمینه در توئیترش نوشت: نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و هیئت بلندپایه ۱۵ نفره از نهادهای مختلف ۲ روز متوالی در دفتر قطر گفتگو کردند.

سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان در این خصوص افزود: در این نشست پیرامون ایجاد اعتماد بین طرفین، حذف لیست سیاه و تحریم‌ها، آزادسازی سپرده‌های بانکی افغانستان، حفظ ثبات اقتصادی، مبارزه با مواد مخدر و حقوق بشر مذاکره شد.

به گفته وی، «امارت اسلامی افغانستان تاکید کرده که ایجاد اعتماد برای لغو لیست سیاه و آزاد شدن ذخایر بانکی مهم است تا افغان‌ها بتوانند اقتصاد خود را بدون کمک‌های خارجی ایجاد کنند».

سخنگوی دولت موقت طالبان همچنین اضافه کرد: کمک‌های بشردوستانه، سفر رایگان به افغانستان و ارائه خدمات کنسولی به افغان‌ها در سراسر جهان نیز از موضوعات مهمی بود که مورد بحث قرار گرفت.

وی در پایان افزود: اینکه اکثر محدودیت‌ها بر بانک‌های افغانستان برداشته و انجام معاملات توسط آنها آسان شده است، یک اتفاق مثبت خوانده شد. همچنین طرفین بر تعامل و تداوم چنین دیدارهایی تاکید کردند.

منبع: مهر

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=5170
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x