به گزارش خبرگزاری مهاجر به نقل از دویچه وله؛ افزایش کنترل مرزهای آلمان به منظور جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی و نیز پیشگیری از نفوذ گروهک های تروریستی مسلمان افراطی، به دستور وزارت کشور آلمان به اجرا در خواهد آمد.
نانسی فزر در این باره گفت: برای پیشگیری از ورود مهاجران غیرقانونی کلیه ی مرزهای آلمان مجددا بررسی خواهند شد. این دستور از روز دوشنبه ی هفته ی آینده یعنی 16 سپتامبر به اجرا در خواهد آمد.
اقدامات مشابهی نیز از اکتبر گذشته در مرزهای آلمان با لهستان و چک و سوئیس به اجرا گذاشته شده که در چارچوب آنها تا کنون بیش از ۳۰ هزار نفر که قصد پناهندگی در آلمان را داشتهاند و یا ممنوعیت ورود به آلمان را داشتهاند، بازگردانده شدهاند.
تصمیم جدید به کشورهای دیگر همسایه آلمان، یعنی اتریش، بلژیک، لوکزامبورگ، هلند، دانمارک و فرانسه برمیگردد و به این ترتیب مجموعاَ بیش از سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز زمینی آلمان مشمول کنترل میشوند که عملا به معنای تعلیق نسبی قرارداد شنگن است.
آلمان کشورهای همسایه را از تصمیم جدید خود مطلع کرده است. خانم فزر گفته است که اقدامات جدید به این معنا است که امکان کنترل ثابت و سیار مرزی در تمام مرزهای آلمان، از جمله امکان پس فرستادن پناهجویان بر اساس قوانین اروپایی و ملی وجود دارد.
او تأکید کرده است که “تا زمانی که با سیستم جدید پناهندگی مشترک اروپا و سایر اقدامات به حفاظت دقیق از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا دست یابیم، نظارت دقیقتر بر مرزهای ملی لازم است”. نگرانی از قدرتگیری حزب پوپولیست “آلترناتیو برای آلمان” وزیر کشور آلمان به این سوال که آیا موضوع ممانعت از ورد پناهجویان در مرزها شامل افرادی که در مرز درخواست پناهندگی میکنند هم میشود، پاسخی نداد.
مطابق قانون آلمان و اتحادیه اروپا کسانی که در مرز آشکارا تقاضای پناهندگی کنند ممانعت از ورودشان آسان نیست. دلیل کنترل های مرزی جدید تهدید امنیت داخلی از سوی تروریسم اسلام گرای افراطی و جنایات فرامرزی عنوان شده است. در پی حمله مرگبار اخیر در شهر زولینگن، دولت ائتلافی آلمان مرکب از سه حزب سوسیال دمکرات، سبزها و لیبرالها به شدت زیر فشار احزاب راستگرای این کشور بوده است تا در سیاستهای مهاجرتی خود تغییرات سختگیرانهتری اعمال کند.
روز دوم شهریور فردی با چاقو به حاضران در جشن ۶۵۰ سالگی ایجاد شهر زولینگن در غرب آلمان حمله کرد. او سه نفر را کشت و هشت نفر را مجروح کرد. یک روز بعد داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفت. این اقدامات به خصوص پس از رأی بالایی که حزب راست پوپولیست “آلترناتیو برای آلمان” در انتخابات پارلمانی دو ایالت در شرق آلمان به دست آورد به جریان افتادهاند. این حزب بخشی از آرای خود را مدیون مانور روی مسائلی است که به “شمار بالای پناهجویان” و “مشکلاتی که حضور آنها به لحاظ فرهنگی و مالی و اسکان” ایجاد میکند برمیگردد.
احزاب سه گانه در ائتلاف حاکم (سوسیال دمکراتها، سبزها و لیبرالها) بیم دارند که در انتخابات ایالتی دیگری که پیش رو است و همچنین انتخابات سراسری در سال آینده حزب “آلترناتیو برای آلمان” حائز رای بالایی شود. از همین رو آنها با رشته تصمیمات سختگیرانهای در ارتباط با ورود پناهجویان قصد دارند باد را از بادبان این حزب این بگیرند. در همین حال، اتریش اعلام کرد که مهاجرانی که از آلمان بازگردانده میشوند را نخواهد پذیرفت.