شنبه 20 ثور 1404 برابر با Saturday, 10 May , 2025

بازداشت و اخراج افغان‌ها؛ بحرانی انسانی در آستانه وقوع در پاکستان

تصمیم اخیر دولت پاکستان برای اخراج صدها هزار مهاجر افغان، به یک بحران انسانی جدی و جدیدی منجر شده است. فیلیپا کندلر، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در امور پناهندگان در پاکستان، این اقدام را موجب نگرانی عمیق جامعه پناهجو دانست و از کشورهای کمک‌کننده خواست تا برای رفع این بحران، مسئولیت بیشتری بر عهده بگیرند.
بازداشت و اخراج افغان‌ها؛ بحرانی انسانی در آستانه وقوع در پاکستان

روزنامه اکسپرس تریبون روز شنبه، نهم حمل در مطلبی نوشت که با نزدیک شدن مهلت تعیین‌شده برای اخراج افغان‌ها از پاکستان، پلیس به خوابگاه‌های دانشجویی، مناطق مسکونی و مهمانخانه‌ها یورش می‌برد. این روزنامه نوشته که این اقدامات، واکنش‌هایی منفی به همراه داشته و رابطه پاکستان با طالبان را تحت فشار قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری مهاجر، طبق اعلام مقامات پاکستانی، تمامی مهاجران افغان دارای کارت شهروندی (ای سی سی) باید تا ۳۱ مارس این کشور را ترک کنند. این ضرب‌الاجل که هم‌زمان با تعطیلات عید فطر تعیین شده، حدود ۸۰۰ هزار نفر را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

پاکستان تاکنون میزبان بیش از ۲.۸ میلیون شهروند افغان بوده است که بسیاری از آنان به دلیل جنگ‌ها، ناآرامی‌های سیاسی و بحران اقتصادی افغانستان به این کشور پناه آورده‌اند. با این حال، تنها ۱.۳ میلیون نفر از این مهاجران به‌طور رسمی به‌عنوان پناهنده ثبت شده‌اند.

این برنامه اخراج، بخشی از طرح دولت پاکستان برای بازگرداندن اتباع خارجی است که از سال ۲۰۲۳ آغاز شده و هدف آن بازگرداندن مهاجران بدون مدرک افغان است. بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۸۰۰ هزار نفر تاکنون از پاکستان اخراج شده‌اند.

کندلر تأکید کرد که ارسال کمک‌های بشردوستانه باید ادامه یابد و روند اسکان مجدد افغان‌های آسیب‌پذیر در کشورهای سوم تسریع شود.

وی همچنین خواستار فراهم شدن شرایط بازگشت امن و پایدار در افغانستان شد و گفت: باید محیطی امن و باثبات ایجاد شود تا مهاجران بتوانند با خیال آسوده به کشورشان بازگردند.

پاکستان به‌عنوان یکی از کشورهای اصلی پذیرای مهاجران افغان، طی دهه‌های گذشته بارها با موج‌های گسترده ورود مهاجران مواجه شده است. با این حال، مشکلات مربوط به دسترسی محدود به خدمات، وضعیت نامشخص قانونی، و فشار بر منابع داخلی پاکستان همواره چالش‌هایی عمده برای این پناهجویان بوده است.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=10202
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
۰
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x