به گزارش خبرگزاری مهاجر، سرتیپ دوم ستاد صادق نوری روز پنجشنبه در دیدار با فرماندار تایباد افزود: هم اینک چهار گروه مهندسی نیروی زمینی ارتش و یک موسسه فنی در طرح بزرگ عمرانی انسداد دیوار مرزهای مشترک ایران و افغانستان فعال هستند.
وی اظهار کرد: تولید دیوار به ارتفاع چهار متر و به طول سه متر و ۸۰ سانتی متر در گرمای بالای ۴۵ درجه فصل تابستان، سرما و یخبندان زمستان مشکلات خود را دارد، ولی مهندسین نیروی زمینی ارتش با آمادگی مثال زدنی خود پای کار هستند و این پروژه راهبردی پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است.
وی ادامه داد: شرکت های عمرانی که در این مناطق مرزی مستقر هستند برای نخستین بار است که این شرایط سخت آب و هوایی را تجربه می کنند. هوشمندسازی دیوارهای مرزی یکی از مهمترین نکاتی است که در دستور کار تیم های تخصصی و کارشناسان این حوزه قرار دارد که با جدیت دنبال می شود.
عملیات انسداد نوار مرزی ایران و افغانستان به طول ۳۰۰ کیلومتر در استان خراسان رضوی در حال انجام است، این طرح به صورت دیوارکشی به ارتفاع چهار متر و فنس کشی بخش بالایی آن است.
شهرستان تایباد ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و به واسطه وجود گذرگاه مرزی دوغارون در این نوار مرزی از اهمیت اقتصادی ویژه ای برخوردار است.
مرز دوغارون با قدمت بیش از یک قرن در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر تایباد و ۲۴۸ کیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق به طول تقریبی ۵۳۲ کیلومتر دارای مرز مشترک با ترکمنستان است و از شرق حدود ۳۰۲ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد.
از میان ۳۴ شهرستان خراسان رضوی، هشت شهرستان “قوچان، درگز، کلات، سرخس، صالحآباد، تربتجام، تایباد و خواف” در نوار مرزی این استان با کشورهای ترکمنستان و افغانستان همسایگی دارند.
با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، مقامات ایران نگرانیهای خود را درباره تهدیدهای امنیتی از سوی این کشور افزایش دادهاند. آنها معتقدند که ساخت دیوار مرزی یکی از راهکارهای مؤثر برای جلوگیری از تهدیدات احتمالی است.