به گزارش خبرگزاری مهاجر به نقل از روابط عمومی مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ نشستی مهم با حضور نادر یار احمدی، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، و آقای یان مک کانویل، سفیر استرالیا و خانم تاکاشیما، رئیس دفتر نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران با موضوع تبادل نظر در همکاری های دوطرفه و کمک به فرآیند میزبانی جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان ساکن کشور برگزار شد.
نادر یاراحمدی در ابتدای نشست ضمن خوشامدگویی به میهمانان بر لزوم تقویت همکاریهای دوجانبه میان ایران و استرالیا در خصوص مسائل مربوط به پناهندگان و همچنین همکاری های آینده و تحقق اهداف مشترک ابراز امیدواری کرد.
وی در ادامه با اشاره به جمعیت بسیار بالای پناهندگان ساکن کشور و برابری جمعیت آنها با بسیاری از کشورهای دنیا و دشواری میزبانی از این جمعیت و فشار سنگین آنها بر زیرساختهای بهداشتی، انرژی و… کشور ایران افزود؛ همسایگی با کشوری که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند؛ سبب تحمیل پناهندگان بر ما شده است و ما از کشور استرالیا انتظار داریم تا با برنامه ریزی دقیق، همکاریهای بیشتری را با ما و دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران انجام دهید و برای اسکان مجدد بخشی از پناهندگان آسیب پذیر گام بردارید.
آقای یان مک کانویل سفیر کشور استرالیا در ایران، نیز از میزبانی و استقبال گرم مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی تشکر و آمادگی کشور خود را برای همکاری های بیشتر اعلام نمود.
ایشان در ادامه با اشاره به سابقه فعالیت خود در پاکستان و آشنایی نسبی با فضای مهاجرین و پناهندگان؛ از میزبانی مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران از جمعیت بالای پناهندگان و تحمل و مدیریت دشواریهای این حوزه؛ تقدیر و تشکر کرد.
سفیر کشور استرالیا در ایران با تایید این نکته که جمعیت پناهندگان ساکن ایران، از بعضی بسیاری از کشورهای دنیا نظیر نیوزلند نیز بیشتر است گفت؛ از فشار سنگین ارائه خدمات بهداشتی، آموزشی، تغذیه و… به پناهندگان توسط جمهوری اسلامی آگاهیم و همکاری با کمیساریا و دولت جمهوری اسلامی ایران جهت معرفی افراد آسیبپذیر و دارای صلاحیت اسکان مجدد را در دستور کار قرار دادهایم.
کانویل در ادامه این نشست گفت؛ پذیرش ۲۵۰ هزار مهاجر و پناهنده در کشور ما نیز، علی رغم فشار بالا بر زیرساختهای بهداشتی، آموزشی و نارضایتی افکار عمومی، باز هم قابل مقایسه با کشور ایران نیست؛ ولی استرالیا نسبت به سایر کشورها در این زمینه بسیار سخاوتمدانهتر بوده است.
وی همچنین افزود؛ برای همکاری بهتر با جمهوری اسلامی ایران و نیازسنجی دقیق جهت اعطای حمایتها و کمکهای لازم؛ بهتر است تا اجازه بازدید میدانی از مناطق اسکان پناهندگان در ایران و یا بازدید از کشور افغانستان را داشته باشیم.
در ادامه این نشست؛ خانم تاکاشیما، رئیس دفتر نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران نیز از سخاوت کشور ایران در میزبانی از پناهندگان تمجید کرد و با اشاره به همکاری خوب کشور استرالیا با کمیساریا عالی سازمان ملل متحد در زمینه طرح اسکان مجدد افزود؛ از فعالیتهای هر دو کشور تشکر میکنیم و امیدواریم همکاریهای دوطرف در این زمینه افزایش داشته باشد.
در پایان، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، نیز برای برگزاری ملاقاتهای بیشتر ابراز امیدواری کرد و گفت؛ همانگونه که ملت و دولت ایران از پناهندگان حمایت میکنند؛ انتظار داریم که حمایتهای متقابل نیز افزایش پیدا کند.
گفتنیاست که ایران در چهاردهه گذشته میزبان میلیونها مهاجر به ویژه اتباع افغانستان بوده است.
مشاور وزیر و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور چندی پیش، تعداد اتباع افغانستانی مجاز و غیرمجاز در ایران را ۶ میلیون و ۱۰۰هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مجاز، ۲ میلیون نفر غیرمجاز و ۲ میلیون نفر از این افراد دارای برگه سرشماری هستند.