جمعه 2 جوزا 1404 برابر با Friday, 23 May , 2025

درخواست دولت آمریکا برای لغو وضعیت قانونی مهاجران؛ چالش جدید در سیاست‌های مهاجرتی

دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از دیوان عالی درخواست کرده است تا وضعیت قانونی مهاجرانی را که از کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا تحت برنامه ویزا ویژه به این کشور آمده‌اند، لغو کند. این اقدام در ادامه سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت علیه مهاجران صورت گرفته است.

به گزارش شبکه خبری ان بی سی آمریکا، در حالی که مبارزه حقوقی دولت ترامپ علیه سیاست های مهاجرتی ادامه دارد، جان ساور، دادستان کل ایالات متحده به نمایندگی از دولت، دادخواستی را در این زمینه به دیوان عالی کشور ارائه کرد.

طبق این طرح اضطراری، دولت از قضات می‌خواهد که حکم دادگاه بدوی را که بر اساس آن به ۵۳۲ هزار مهاجر از کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا مجوز ویژه اقامت بشردوستانه اعطا شده است را لغو کند.

اما این تصمیم با مخالفت شدید مدافعان حقوق مهاجران روبه‌رو شده است. مدافعان حقوق مهاجران این طرح را “ناقض سیاست‌گذاری فدرال”برشمرده‌اند. از سوی دیگر، دولت ترامپ قصد دارد این مهاجران را بر اساس قوانینی که از سال‌ها پیش وجود داشته است، سریع‌تر از کشور اخراج کند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، جان ساور در این دادخواست استدلال کرده که قاضی دادگاه منطقه ماساچوست، ایندیرا تالوانی، که حکم داد این وضعیت ها را نمی توان به طور دسته جمعی بدون در نظر گرفتن وضعیت هر فرد حذف کرد، “یکی از مهم ترین سیاست های مهاجرتی دولت را باطل کرده است.”

حکم قاضی ایندرا تالوانی، در بوستون، در اواخر آوریل مانع از آن شد که دولت ترامپ زودتر از موعد، وضعیت قانونی موقت این مهاجران را لغو و آنها را اخراج کند.

تالوانی، که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما منصوب شده است، به رسانه‌ها در باره این حکم گفت افرادی که تحت حمایت این برنامه ویژه ویزا قرار دارند، دو انتخاب پیش‌رو داشته‌اند: “فرار از کشور” یا “ماندن و به خطر انداختن همه چیز”.

به زعم تالوانی، استدلال دولت برای پایان دادن به این برنامه “بر پایه تفسیری نادرست از قانون” استوار است.

دادستان کل اما بر این باور است که قاضی بوستون در تفسیر قانون مرتکب خطا شده است. جان ساور از جمله گفت، با این نظر قاضی بوستون که لغو مجوز اقامت باید به‌صورت موردی انجام شود، مخالف است.

ساور افزود که وزارت امنیت داخلی “اختیار گسترده ای” در مورد مسائل مربوط به مهاجرت دارد و استدلال کرد که تالوانی و سایر قضات فدرال صلاحیت تصمیم گیری در مورد این موضوع را بر اساس قانون مهاجرت و ملیت ندارند.

بر اساس طرحی که در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، مهاجرانی که دارای “حامی مالی” در ایالات متحده بودند، به دلایل بشردوستانه یا در صورتی که ورود آنها به این کشور منافع عمومی قابل توجهی را به همراه داشته باشد، به مدت دو سال حق زندگی و کار در این کشور را داشتند.

ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وعده داد که طرح اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز می‌کند، ازاین‌رو، از تاریخ ۲۰ ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این سیاست آغاز شده است. وی با امضای فرمان‌های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای مأموران اداره مهاجرت فراهم کرده است، همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده است در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند. مبارزه با ورود مهاجران غیرقانونی نیز دیگر دستور کار ترامپ بوده است.

وی ساعاتی پس از راه‌یابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرده است. توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو و اعلام وضعیت اضطراری در مرکز مکزیک با آمریکا و اخراج مهاجران مظنون به عضویت در گروه های تروریستی و تبهکاری با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، از جمله این اقدامات بوده است.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=10844
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
۰
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x