به گزارش خبرگزاری مهاجر، در این نشست موضوعاتی همچون بازگشت آبرومندانه، حمایت و اسکان مجدد خانوادههای بازگشته مورد بررسی قرار گرفت.
مصطفی گزارشی از وضعیت مهاجران ارائه کرد و تأکید داشت که این افراد با اخراج اجباری و نقض حقوق مواجه بودهاند که ظرفیت خدماتی تورخم را تحت فشار قرار داده است. او همچنین خواستار همکاری نهادهای امدادی برای رفع نیازهای مهاجران شد و گفت که این مسئله از طریق دیپلماتیک با مقامهای پاکستانی مطرح خواهد شد.
از سوی دیگر، محمد نظامی، معاون پایگاه ارتش ۲۰۱ خالد بن ولید طالبان نیز در این نشست تعهد سپرد که نیروهای تحت امرش در تأمین امنیت، همکاری و ارائه خدمات لازم به نهادها و مهاجران بازگشته، نقش فعال خواهند داشت.
در ادامه، بازمحمد عبدالرحمن، رییس امور مهاجرین طالبان در ولایت ننگرهار، با اشاره به بازگشت روزانه صدها خانواده از مرز تورخم، معلوماتی در مورد روند ثبتنام، تثبیت و ارائه خدمات اولیه معلومات داده و خواهان اقدامات فوریتر در صورت افزایش احتمالی موج بازگشت شد.
همچنین، عطاالرحمن فاتح، رییس اقتصاد طالبان در ولایت ننگرهار، امینالله شریف، رییس بهداشت این گروه این ولایت و دیگر مسئولان نیز گزارشهایی را از چالشها و نیازهای موجود در تورخم ارائه و آمادگی خود را برای همکاری عملی اعلام کردند.
در این نشست، نمایندگان نهادهای سازمان مهاجرت، برنامه جهانی غذا، صندوق حمایت از کودکان و سایر نهادهای امدادی نیز برنامههای حمایتی خویش را برای مهاجران بازگشتکننده تشریح کردند. آنان تعهد کردند که برنامههای مطرحشده را با نهادهای مرکزیشان در میان گذاشته و روند کمکرسانی به بازگشتکنندگان را تقویت کنند.
این در حالی است که گزارشها از اخراج بیش از ۳۰۰ خانواده افغان طی روزهای اخیر خبر میدهند. روند اخراج دارندگان کارت شهروندی افغان (ACC) پس از پایان مهلت تعیینشده از سوی حکومت پاکستان آغاز شده و با واکنشهای بینالمللی مواجه شده است. با وجود درخواستها برای توقف این روند، اسلامآباد همچنان بر تصمیم خود پافشاری میکند.