شنبه 3 قوس 1403 برابر با Saturday, 23 November , 2024
جستجو
Close this search box.

محمدکاظم کاظمی در واکنش به مسدود شدن همراه‌بانک برای مهاجران افغانستانی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:‌ «واقعاً محدود ساختن ده‌ها هزار از اتباع که شرافتمندانه در این کشور کار می‌کنند به خاطر تخلفات مالی چند نفر، مانع آن تخلف خواهد شد؟»

به گزارش خبرگزاری مهاجر،‌ «محمدکاظم کاظمی» شاعر برجسته مهاجر افغانستانی که سال‌هاست در ایران و در مشهد زندگی می‌کند‌، در صفحه شخصی خود به مسدود شدن همراه‌بانک برای اتباع غیرایرانی واکنش نشان داده و به مشکلاتی که برای جامعه مهاجر در این راستا ایجاد می‌شود، اشاره کرده است.

نگاه بدون کارشناسی به مسأله حضور مهاجران افغانستانی در داخل ایران، مسأله تازه‌ای نیست و پیش از این نیز بارها در سال‌های گذشته بحران‌هایی را پدید آورده است که مسئولان عالی نظام از جمله رهبر معظم انقلاب نیز به آن انتقاد کرده‌ و بر اتخاذ سیاست‌های باثبات برای زندگی ایشان بعد از سال‌ها زندگی در ایران تأکید داشته‌اند.

همین چند سال پیش بود که فهرست مشاغل مجاز برای اتباع افغانستانی منتشر شد و حاشیه‌های بسیاری را نیز به دنبال داشت. کاظمی آن زمان هم در اعتراض به آن گفته بود: «چون شاعری در هیچ گروهی از فهرست مشاغل نبود پس من چوپانی را انتخاب کردم».

حالا این بار، در تازه‌ترین اقدام بدون ملاحظه، مشکلی جدید در روند روزمره زندگی مهاجران افغانستانی در داخل ایران ایجاد شده و آن اینکه بدون هشدار و اعلام قبلی، همراه‌بانک بسیاری از مهاجران در ایران با مشکل مواجه شده است.

محمدکاظم کاظمی، شاعر فرهیخته افغانستانی در صفحه شخصی خود به این موضوع ورود کرده و نوشته است:

«فرزندم یک خرید اینترنتی دارد. باید پولی کارت به کارت کند. می‌روم سراغ همراه‌بانک و می‌بینم برای ما اتباع مسدود شده است. با دوچرخه می‌روم به عابربانک. خراب است. می‌روم به عابربانکی دیگر. صفی طولانی است و بالاخره نوبت به من می‌رسد و پرداخت را انجام می‌دهم در حالی که دخترم منتظر است و پیام می‌دهد که چه شد. بارها اتفاق افتاده که دخترم در اسنپ بوده و به دلیلی نتوانسته است کرایه را بپردازد. به من پیام داده و من پرداخته‌ام. بارها بسته‌ای دم در آمده است و من کرایه راننده را کارت به کارت کرده‌ام. می‌شود به راننده بگویم تو همین‌جا دم در خانه باش تا من عابربانک به عابربانک بروم و کرایه‌ات را بپردازم؟

مقررات وضع شده است که همراه‌بانک برای اتباع مسدود شود. علت هم اموری از قبیل پولشویی بیان می‌شود. خوب پولشویی که با پنجاه هزار تومان و صد هزار تومان اتفاق نمی‌افتد. در مبالغ بالا و به دفعات متوالی رخ می‌دهد. نمی‌شود سقف پرداخت را مسدود کنند؟ نمی‌شود دفعات پرداخت در روز را محدود کنند؟‌

و گیرم که همراه‌بانک اتباع برای این امر بسته شد. کسانی که دست در معاملات پنهانی دارند نمی‌توانند پولی بدهند و کارت یک تن از تبعهٔ ایران را به عاریه بگیرند؟ واقعاً محدودساختن ده‌ها هزار از اتباع که شرافتمندانه در این کشور کار می‌کنند به خاطر تخلفات مالی چند نفر، مانع آن تخلف خواهد شد؟ یا تخلفات دیگری را هم به این ماجرا اضافه خواهد کرد همچون استفاده از کارت بانکی دیگران، که خودش ممکن است پیگیری‌ها را سخت‌تر کند و مسائل حقوقی و امنیت پولی کشور را پیچیده‌تر بسازد؟

همیشه در چنین مواردی، جمع وسیعی از دوستان ایرانی، اظهار محبت و همدردی می‌کنند و من ممنون محبت این عزیزان هستم. بهترین همدردی این است که اگر این مطلب را بحق می‌دانید، آن را منتشر کنید تا شاید به گوش کسانی که می‌توانند در این جریان مؤثر واقع شوند، برسد. از من جز همین نوشتن کاری برنمی‌آید.»

کاظمی دو سال پیش نیز در یادداشتی به مسدود ساختن‌های مقطعی کارت‌های بانکی برخی از مهاجران در ایران واکنش نشان داده و نوشته بود که «نه» و «محدودیت» به عنوان اولین راهکار در اغلب موارد مربوط به مهاجران مطرح شده است.

او اظهار امیدواری کرده بود که مسئولان ایرانی بتوانند با درایت، وقوف و تجربه‌ای که دارند، راهکارهایی بسنجند که کمترین توابع و عوارض را برای همه جامعه داشته باشد و در عین حال، از رنج فرساینده گروهی از انسان‌هایی که در این کشور زندگی می‌کنند، بکاهد.

برخی بر این مسأله تأکید دارند که با آغاز فعالیت سازمان مهاجران ممکن است سیاست‌های دولت‌ها در مدیریت امور مربوط به سازماندهی و بهبود زندگی مهاجران افغانستانی از حالت چند پاره، سلیقه‌ای و مقطعی خارج شده و روندی با ثبات و جامع به خود بگیرد.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=1212
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x