به گزارش خبرگزاری مهاجر؛ طبق آمار وزارت داخلی انگلیس، تعداد بالغ بر 30 هزار پناهجو از ژانویه ی سال جاری تا کنون وارد انگلیس شده اند. طبق این گزارش که پنجشنبه ی گذشته منتشر شده است، این پناهجویان به وسیله ی قایق های کوچک و از مسیر کانال مانش به آبهای انگلیس رسیده اند. از ژانویه ی امسال تا کنون دست کم 60 نفر در این راه جان باخته اند.
نرخ ورود پناهجویان به انگلیس نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است. طبق این گزارش تعداد 30343 پناهجو از ابتدای امسال به صورت غیرقانونی وارد این کشور شده اند.
این وزارتخانه افزود که نزدیک به ۵۲۰۰ تن تنها در ماه اکتبر توانستند خود را به بریتانیا برسانند. این بیشترین تعداد مهاجرانی است که در یک ماه گذشته به بریتانیا رسیدهاند. به گفته این وزارت، تنها چهارشنبه گذشته بیش از ۵۶۰ مهاجر از طریق کانال مانش به بریتانیا رسیدند.
در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۳۰۰۰۰ مهاجر و در سال ۲۰۲۲ بیش از ۴۵۰۰۰ تن با قایق های کوچک از طریق کانال مانش به بریتانیا رسیدند.
افزایش رویدادهای مرگبار در کانال مانش
تا به حال، سال ۲۰۲۴ مرگبارترین سال برای مهاجران در کانال مانش گزارش داده شده است. بر اساس آمارهای رسمی، از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۰ مهاجر در این مسیر در دریا غرق شدهاند. تنها از یکشنبه گذشته تاکنون ۵ تن در کانال مانش جان خود را از دست دادهاند.
بدترین رویداد غرق شدن قایق مهاجران در سوم سپتامبر سال گذشته رخ داد. حداقل ۱۲ مهاجر که نیمی از آنها خردسال بودند، در این رویداد جان خود را از دست دادند.
یکشنبه گذشته، یک مرد ۴۰ ساله هندی در کانال مانش به دلیل غرق شدن قایق جان باخت. به گفته قوماندانی مانش و دریای شمال، قایق حامل این مهاجر و تعدادی دیگر صبح روز یکشنبه در کانال مانش غرق شد. پس از غرق شدن قایق، بسیاری از مسافران توانستند با شنا خود را به خشکه برسانند.
در همین حال، چهارشنبه ۳۰ اکتبر، اجساد سه مهاجر چند ساعت پس از اعلام مرگ یک مهاجر پیدا شد که در اوایل همان روز، پس از بیرون کشیدن از آب جانش را از دست داد.
اگرچه کیراستارمر نخست وزیر بریتانیا در جریان مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که مهاجرت غیرقانونی به بریتانیا را متوقف خواهد کرد، اما تلاش های او تاکنون بی نتیجه بوده است.
در ماه سپتامبر، دولت بریتانیا از ایجاد یک آژانس ویژه برای تضمین امنیت مرزهای خود خبر داد. این در حالی است که ۸ تن در اثر غرق شدن قایق در کانال مانش در ۱۶سپتامبر جان خود را از دست دادند.
پس از اعلام این خبر، دفتر نخست وزیر اعلام کرد که «این مرکز وظیفه هماهنگی بین پلیس و اطلاعات را بر عهده خواهد داشت و هدف آن همکاری با سایر کشورهای اروپایی برای بررسی جرایم سازمان یافته است.»
دولت بریتانیا مارتین هیویت، یک افسر ارشد پلیس را به عنوان رئیس این آژانس معرفی کرده و گفته است که میخواهد کنترل های امنیتی در مرزهای بریتانیا را با توجه به قوانین تروریسم و سرکوب جرایم سازمان یافته و شبکه های قاچاق افزایش دهد.
منبع: رسانه ی همکار مهاجر نیوز