پنج‌شنبه 13 جدی 1403 برابر با Thursday, 2 January , 2025

کمیساریا: به مهاجرین افغان اجازه رسیدن به مقاصدشان را بدهید

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اخیرا از کشورهای منطقه و جهان درخواست کرده است که به همه شهروندان افغانستانی که از کشورشان فرار کرده اند، اجازه دهند به کشورهای مقصدشان برسند و از حقوق قانونی پناهندگی‌ استفاده کنند.

سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان می گوید: دولت‌ها حق دارند مرزهایشان را کنترل کنند اما این امر با در نظر گرفتن قوانین ملی و بین‌المللی انجام می‌شود.

آقای کیسلر گفت: “بر اساس گزارش‌‌هایی از نقض حقوق بشر در افغانستان، آن عده از افغان‌هایی که می‌خواهند از افغانستان خارج شوند، از همه بیشتر به حمایت و محافظت جهانی نیاز دارند، در این میان در کنار دیگران، زنان، دختران، کارکنان حکومت پیشین، کارکنان اداره‌های جهانی، فعالان مذهبی و اقلیت‌ها شامل اند.”

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین از جامعهٔ جهانی می‌خواهد تا افغان‌ها را تنها نگذارند و کشورهای کمک کننده باید به تلاش‌های خود برای حل نگرانی‌های بشری ادامه دهند. به گفته او، در حال حاضر نزدیک به ۵ میلیون افغان در کشورهای منطقه و جهان مهاجر هستند.

بیشتر بخوانید: دو جوان افغان جایزه «ولتر جوان» را از آن خود کردند

کیسلر افزود: “جامعۀ جهانی نمی‌تواند از مردم افغانستان غافل شود. کمک‌کنندگان باید به تأکید بر نگرانی‌های حقوق بشر، رسیدگی به نیازهای بشردوستانه و ایجاد امید، متعهد باقی بمانند. تا کنون در سال ۲۰۲۲، درخواست بشردوستانۀ سازمان ملل برای ۴.۴ میلیارد دالر تنها ۵۴ درصد پوشش داده شده است که به شکاف‌های شدید در بسیاری از فعالیت‌های سازمان‌های کمک‌رسان انجامیده است.

ما بسیار نگران هستیم که در سال ۲۰۲۳ مردم افغانستان با بدتر شدن وضعیت داخلی افغانستان به دلیل افزایش هزینه‌های مواد غذایی و سوخت در جریان جنگ در اوکراین و عدم اعتماد به کسب و کار، مشکلات بیشتری را تجربه کنند.”

به گفته او، برعلاوهٔ این، در حال حاضر، ۳ تا ۴ میلیون افغان به عنوان آواره ی داخلی زندگی می‌کنند.

به اساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین، از آغاز ژانویه سال ۲۰۲۲ به این‌سو، ۳۴ هزار و 600 افغان با ویزا به ایران و پاکستان رفته اند و در آنجا خود را در UNHCR ثبت نام کردند.

بر اساس آمار حکومت‌های پاکستان و ایران، از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار افغان به این کشورها رفته اند.

اما پتر کیسلر می‌گوید، افغان‌هایی که قاچاقی از مرز عبور کرده اند و نیاز به حمایت بین المللی دارند، ممکن است چندین برابر بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید: درخواست سازمان حامی پناهجویان در آلمان برای تسهیل الحاق خانواده پناهجویان

این در حالی است که بیکاری و فقر در افغانستان بیش از گذشته افزایش یافته و فرا رسیدن زمستان سخت، مردم فقیر این کشور را بیش از پیش نگران کرده است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین نیز ابراز نگرانی کرده است که به دلیل وخامت اوضاع در افغانستان و افزایش قیمت نفت و مواد غذایی به دلیل جنگ در اوکراین، افغان‌ها در سال آیندهٔ میلادی با مشکلات بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۲ برای کنترل بحران بشری در افغانستان از کشورهای کمک کنندهٔ جهانی4.4 میلیارد دالر درخواست کرده بود، اما بر اساس گزارش‌ها، تنها ۴۵ درصد این درخواست برآورده شده است که این امر کار سازمان های امدادی را با مشکل مواجه کرده است.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=2498
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
2 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x