دوشنبه 8 ثور 1404 برابر با Sunday, 27 April , 2025

پاناما تحت فشار نهادهای حقوق بشری، ده‌ها مهاجر اخراج‌شده از امریکا را آزاد کرد

دولت پاناما پس از چند هفته مقاومت در برابر انتقادها از نقض حقوق بشر، ده‌ها مهاجر را که پس از اخراج از ایالات متحده امریکا برای هفته‌ها در کمپ‌های دور افتاده این کشور نگهداری می‌شدند، آزاد کرد و به آنها ۳۰ روز فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
پاناما تحت فشار نهادهای حقوق بشری، ده‌ها مهاجر اخراج‌شده از امریکا را آزاد کرد

به گزارش خبرگزاری مهاجر، تا کنون ۶۵ پناهجو و مهاجر غیرقانونی از کشورهای چین، روسیه، پاکستان، افغانستان، ایران و نپال آزاد شده‌اند. در میان این افراد ایرانی‌هایی وجود دارند که مدعی‌اند از دین اسلام به مسحیت گرویده‌اند و در صورت بازگشت به کشورشان با خطر زندان و مجازات اعدام مواجه می‌شوند. همچنین، افغان‌ها هم تاکید دارند که از ظلم طالبان از افغانستان گریخته‌اند و در صورت بازگشت، روانه زندان می‌شوند و جانشان در خطر خواهد بود.

تعدادی از این مهاجران غیرقانونی نیز خود را عضو جامعه دگرباشان جنسی در ایران، پاکستان، افغانستان و روسیه می‌دانند که در صورت استرداد با مجازات‌های سنگین مواجه خواهند شد.

اما پاناما تاکید دارد که تصمیم گرفته تا با سیاست مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده همراهی کند و با پذیرش مهاجران غیرقانونی اخراجی از آمریکا و استرداد آنها به کشورهایشان، پیام بازدارندگی به مهاجران غیرقانونی ارسال کند.

افراد آزاد شده جزء ده‌ها نفری هستند که پس از از اخراج‌ از آمریکا در هتلی در پاناما سیتی بازداشت شدند و پس از امتناع از بازگشت به کشورشان به یک کمپ دورافتاده در نزدیکی مرز پاناما با کلمبیا فرستاده شدند. هنوز ده‌ها نفر دیگر در این کمپ‌ها که شرایطشان به گفته مدافعان حقوق بشر انسانی نیست، نگهداری می‌شوند.

دولت پاناما در مواجهه با اعتراض پناهجویان به آنها وعده داده که در صورت ناتوانی از ترک این کشور در ۳۰ روز آینده، مهلت ۳۰ روزه دیگری برای آنها در نظر بگیرد.

این پناهجویان عمدتاً از کشورهای آسیایی بودند و اخراج آن‌ها بخشی از توافق میان دولت دونالد ترامپ، پاناما و کاستاریکا برای تسریع روند بازگرداندن پناهجویان محسوب می‌شد.

بر اساس این سیاست، واشنگتن صدها مهاجر، از جمله خانواده‌هایی با کودکان، را به پاناما و کاستاریکا فرستاده است تا در این دو کشور منتظر برنامه‌ریزی برای بازگشت به کشورهای مبدأ خود باشند.

اما منتقدان، این اقدام را «صادرات سیاست اخراج مهاجران توسط آمریکا» توصیف کرده‌اند و آن را تلاشی برای دور زدن موانع قانونی داخلی در آمریکا دانسته‌اند.

بر اساس قوانین بین‌المللی، افرادی که از درگیری یا آزار و اذیت فرار می‌کنند، حق دارند که درخواست پناهندگی خود را به کشور دیگری ارائه کنند.

تعدادی از پناهجویان آزاد شده به خبرنگار آسوشیتدپرس گفتند که بار دیگر تلاش خواهند کرد تا به خاک ایالات متحده بازگردند و شانس خود را برای رسیدن به رویای آمریکایی، یکبار دیگر امتحان کنند.

در این میان، گروه‌های حقوق بشری در تلاش هستند که کشورهای ثالثی را بیابند که حاضرند به این افراد پناهندگی بدهند.

لینک کوتاه: https://mohajer.news/?p=10015
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه شما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x