دریافت سیم کارت تلفن همراه یکی از مشکلات مهاجران افغانستانی هست که هنوز قانون مشخصی برای آن وجود ندارد. شبکه های مخابراتی هم برای ارائه خدمات به مهاجرین سلیقه ای عمل میکنند.
یکی از مهاجرین در این باره می گوید: “چند وقت پیش برای گرفتن سیمکارت اقدام کردم، سیمکارت همراه اول که اصلا به اتباع تعلق نمی گیرد. برخی از اپراتور ها هم هنگام ثبت نام می گویند سیستم پاسخگو نیست.”
آنها می گویند مدارک قانونی همچون گذرنامه را دارند اما باز هم نمی توانند سیمکارت در یافت کنند.
همراه اول، ایرانسل و رایتل سه اپراتور مهم برای دریافت سیم کارت هستند. هنگامی که برای ثبت نام سیمکارت در سایت اقدام کنید، می بینید که اپراتور های همراه اول و رایتل گزینه ثبت نام اتباع ندارند. تنها سایت رسمی ایرانسل است که این قابلیت را دارد.
پس چرا باز هم مهاجرین موفق به خرید سیمکارت ایرانسل نمی شوند؟؟
نمایندگی های سیمکارت ایرانسل، در جواب مهاجرینی که مراجعه می کنند چنین می گویند:
– باید امتحان کنیم ببینیم می شود یا نه، چون برای بعضی ها را قبول نمی کند، احتمال ثبت نام افراد دارای کارت آمایش بیشتر است، به این دلیل که موقع تعویض پاسپورت، شماره پاسپورت عوض میشه و عدم تطابق اطلاع در ناجا دلیل خطا دادن سایت است ”
به نظر میرسد برای دریافت سیمکارت در فضای واقعی احراز هویت تنها راه است.
مسئول وزارت ارتباطات هم در این باره چنین گفت: “برای اتباع ایرانی کد ملی مبنای شناسایی است، درمورد اتباع خارجی هم قرار بود وزارت کشور یک کد شناسایی مشخص به آنها بدهد.”
شاید ایجاد کد شناسایی یا سرشماری اتباع خارجی بتواند دریافت سیمکارت برای مهاجرین را سهل تر کند.
در این باره میتوانید به خبر تشکیل “سازمان مهاجرین”، به دستور سید ابراهیم رئیسی هم مراجعه کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
من چیکار کنم که به من سیم کارت نمیدن نمیتونم بچه ام رو مدرسه بزارم یکی راهنمای کنه سرپرستی بچهام با منه